Wat kost relatietherapie?

De kosten van relatietherapie kunnen variëren, afhankelijk van bijvoorbeeld het uurtarief van de relatietherapeut. Tips om de kosten laag te houden.

De kosten van relatietherapie kunnen sterk variëren. Kosten zijn afhankelijk van factoren als locatie, ervaring van de relatietherapeut en de gekozen therapeutische aanpak. Over het algemeen hanteren veel therapeuten een uurtarief voor hun diensten dat varieert per regio en relatietherapeut. Gemiddeld liggen de kosten voor relatietherapie zo tussen de 80 en 150 euro per sessie. De duur van de sessies is meestal 60 tot 90 minuten en de frequentie hangt af van jullie behoeften en de afspraken met de relatietherapeut. In het begin zijn de sessies vaak wekelijks, maar na verloop van tijd kunnen ze minder frequent worden.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor relatietherapie, afhankelijk van het type verzekering en de dekking. Bovendien hanteren sommige therapeuten een ‘sliding scale’, waarbij de kosten worden aangepast op basis van je inkomen, wat relatietherapie toegankelijker kan maken als je een beperkter budget hebt. Bij RelatietherapieWijzer kan online relatietherapie deels worden vergoed. Het is ook de moeite waard om te informeren naar eventuele betalingsregelingen of pakketdeals. Bedenk dat de kosten voor relatietherapie een investering zijn in een fijne relatie en tevens in jouw eigen gezondheid.

In onze kennisbank vind je een uitgebreider antwoord op de vraag: Wat kost relatietherapie?