Beoordeeld met een 9,3

Relatietherapie ‘t Gooi

Weer gelukkig in je relatie met onze register-relatietherapeuten in ‘t Gooi

Relatietherapeut psycholoog 't Gooi

Relatietherapie in‘t Gooi – Voor een fijne evenwichtige relatie

Relatietherapie ‘t Gooi | Een liefdesrelatie is er om samen door het leven te gaan en daarnaast in alle vrijheid je eigen dingen te doen. Goede afspraken zijn daarbij belangrijk. Je hoopt dat jullie je beiden veilig en gerespecteerd voelen, dat er een goede balans is tussen tijd samen en tijd alleen, dat de taakverdeling evenwichtig is, en dat jullie elkaar aanvoelen en begrijpen. De werkelijkheid kan echter heel anders zijn. Misverstanden kunnen zich opstapelen zich op, er kunnen meningsverschillen over zowel kleine als grote zaken ontstaan, het gevoel van verbondenheid lijkt te verdwijnen. Prettige en effectieve communicatie wordt een steeds grotere uitdaging en je voelt je steeds meer vervreemd van je partner. Als register-relatietherapeuten in ‘t Gooi bieden wij je de ondersteuning die nodig is om jullie relatieproblemen aan te pakken en waar mogelijk op te lossen. Het is belangrijk om te erkennen dat er relatieproblemen zijn en dat het oké is om de hulp van een relatietherapeut in ‘t Gooi in te roepen. Dat is soms de enige manier om uit de impasse of ellende te komen.

Als relatietherapeuten in ‘t Gooi helpen wij jullie graag bij het herstellen van jullie relatie. Mariëtte Huibrechtse, collega relatietherapeut en oprichter RelatietherapieWijzer in Hilversum en ikzelf op enkele andere locaties in ‘t Gooi (Naarden, Bussum, Weesp). Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Harrie Kolsteeg, register-relatietherapeut en psycholoog
RelatietherapieWijzer ‘t Gooi

RelatietherapieWijzer voor relatietherapie

Relatietherapie ‘t Gooi helpt je met oplossen van relatieproblemen

Een liefdesrelatie kan een bron van vreugde, affectie en voldoening zijn, maar tegelijkertijd ook spanning, onenigheid en pijn veroorzaken. Irritaties over het gedrag van je partner zich opstapelen, je kunt verstrikt raken in conflicten. Er kan sprake zijn geweest van ontrouw, of misschien zijn je gevoelens voor je partner gewoonweg veranderd. Het is ook mogelijk dat jullie op belangrijke vlakken zoals financiën, intimiteit of opvoeding van mening verschillen. Soms lijken de verschillen de overhand te nemen en de overeenkomsten te verdwijnen. Hierdoor kunnen jullie lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in plaats van samen te werken als een team. In relatietherapie bieden wij jullie inzicht in hoe en waarom deze negatieve patronen zijn ontstaan en helpen we jullie deze te doorbreken. We werken ernaar toe om de verbinding tussen jullie als partners weer te herstellen, zodat jullie relatie sterker en beter wordt. En zodat jullie weer een mooie tijd met elkaar kunnen hebben.

Mariëtte Huibrechtse is register-relatietherapeut in ‘t Gooi. Samen met haar collega Harrie Kolsteeg helpt zij jullie in ‘t Gooi om inzicht te krijgen in jullie relatieproblemen. Al vrij snel kunnen er vervolgens positieve veranderingen worden doorgevoerd. Zo kan de hoop op een fijne en warme relatie weer groeien.

a bouquet of flowers in a paper

Relatietherapie in ‘t Gooi door register-relatietherapeuten Mariëtte Huibrechtse en Harrie Kolsteeg

We begrijpen de strijd die gepaard kan gaan met problemen in je relatie. Je streeft naar een bevredigende relatie en momenteel lukt dat niet. Je wilt gezien, begrepen en gewaardeerd worden. Het gebrek daaraan kan je zelfvertrouwen ondermijnen en gevoelens van onveiligheid veroorzaken. De relatietherapeut van RelatietherapieWijzer in Het Gooi staat klaar om je bij te staan. Onze therapeuten passen verschillende methoden toe – waaronder IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy) – die gericht zijn op het accepteren van onderlinge verschillen, het verbeteren van communicatie en samenwerken bij het oplossen van problemen. Je krijgt de vaardigheden aangereikt om negatieve patronen te identificeren en te doorbreken. Belangrijke thema’s als het uiten en begrijpen van emoties, aandacht voor gevoeligheden, zelfzorg en het stimuleren van positief gedrag vormen de kern van deze aanpak.

Mariëtte Huibrechtse en Harrie Kolsteeg, onze relatietherapeuten in ‘t Gooi, hebben vele jaren ervaring in relatietherapie. Mariëtte is supervisor aan de opleiding tot relatietherapeut. Harrie is psycholoog en oprichter van het Relatietherapeuten Register Nederland. Harrie schrijft regelmatig over relatietherapie en biedt waardevolle inzichten in zijn blogs voor RelatietherapieWijzer. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Mariëtte of Harrie voor advies of overleg.

Relatietherapie ‘t Gooi, wil je bij elkaar blijven of wil je toch scheiden?

Bij RelatietherapieWijzer ‘t Gooi ontmoeten we heel regelmatig stellen die worstelen met de keuze tussen scheiden of bij elkaar blijven. Dagelijkse conflicten of een gevoel van diepe eenzaamheid binnen een relatie kunnen het moeilijk maken om nog in herstel te geloven. Toch zien we regelmatig dat, zelfs na een periode van vervreemding, er mogelijkheden zijn voor herstel en groei, zolang de liefde nog aanwezig is. In dat geval proberen we die liefde weer naar de voorgrond te halen. Als de liefde echter verdwenen lijkt of de schade te groot is, kan uit elkaar gaan soms de verstandigste optie zijn. In zulke uitermate moeilijke tijden kunnen Mariëtte en Harrie, onze relatietherapeuten in ‘t Gooi, jullie bijstaan.

Met RelatietherapieWijzer t Gooi wegwijs in relatietherapie

RelatietherapieWijzer t Gooi maakt je wegwijs in de relatietherapie. We informeren je via de vele artikelen op onze website (FAQ en Kennisbank) en via ons e-magazine Wegwijs in relatietherapie. We geven je graag advies over relatietherapie in jouw situatie tijdens een adviesgesprek. Onze relatietherapeuten in ‘t Gooi zijn professionals die voldoen aan de ethische en kwaliteitseisen van het Relatietherapeuten Register Nederland. Ook hebben we een uitgebreid artikel voor je geschreven met alles wat je wilt weten over relatietherapie. Laat je goed informeren en bepaal of relatietherapie wat voor je is. RelatietherapieWijzer ‘t Gooi maakt je maximaal wegwijs in relatietherapie.

Ervaringen met relatietherapie in ‘t Gooi

We zijn ontzettend goed geholpen: communicatie, intimiteit en plezier zijn weer volledig terug in onze relatie! We begrijpen elkaar weer en genieten elke dag. Van bijna ‘uit elkaar’ naar weer ‘gelukkig zijn mét elkaar’: het bestaat! Absoluut een aanrader voor stellen met relatieproblemen. Maar ik denk zelfs prettig voor koppels die hun relatie nóg beter willen krijgen. (DB, 50+)

Samen met mijn man meerdere prettige gesprekken gehad bij Mariëtte Huibrechtse van RelatietherapieWijzer. We zijn door haar hulp beter gaan communiceren en nemen nu meer tijd om echt naar elkaar te luisteren. (Melissa R, 40+)

Mariëtte heeft ons inzicht gegeven in onze communicatie en hoe we met elkaar omgaan en de patronen waarin we zaten. Dat was erg leerzaam. Wij zijn een dankbaar stel! (Thijs Last 30+)

Relatietherapeut psycholoog 't Gooi

Relatietherapeuten ‘t Gooi, Mariëtte Huibrechtse en Harrie Kolsteeg

Relatietherapie is breed erkend voor zijn effectiviteit; meer dan 80% van de stellen ervaart positieve resultaten. Onze relatietherapeuten in ‘t Gooi gebruiken moderne technieken uit de derde generatie gedragstherapie, zoals IBCT en ACT, die bewezen effectief zijn. Met hun vele jaren ervaring hebben Mariëtte en Harrie al vele koppels geholpen bij het doorbreken van destructieve patronen en het herstellen van de vreugde en intimiteit in hun relatie. Als jullie relatie niet meer aan jullie verwachtingen voldoet en eerder een belemmering vormt voor jullie geluk, aarzel dan niet om contact op te nemen. Veel stellen wachten te lang met het zoeken van hulp in de vorm van relatietherapie, waardoor het moeilijker wordt om schade te herstellen en verschillen te overbruggen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met Mariëtte of Harrie voor relatietherapie in ‘t Gooi.

Relatietherapie ‘t Gooi tarieven

 • Adviesgesprek: gratis
 • Relatietherapie: 150/gesprek van 60 minuten
 • Conflictbemiddeling: 150/gesprek van 60 minuten 
 • Online relatietherapie: 120/gesprek van 50 minuten
 • Individuele therapie: 120/gesprek van 60 minuten
 1. 1
  Stuur een Whatsapp bericht, bel of vul het formulier in

  Kies onderaan de website hoe je contact met ons wilt opnemen.

 2. 2
  Mariëtte neemt binnen 2 werkdagen contact met je op

  Je krijgt van haar deskundig relatieadvies, als je hulp wilt plant ze direct een afspraak voor je in.

 3. 3
  Als je relatietherapie overweegt volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek

  Je onderzoekt of relatietherapie jullie kan helpen en op welke wijze en hoeveel sessies er nodig zijn.

 4. 4
  Je start met relatietherapie

  Je plant samen met de relatietherapeut de sessies in.

Overweeg je relatietherapie in ‘t Gooi? Of twijfel je?

Wist je dat bijna de helft van alle relaties het uiteindelijk niet redt (zonder relatietherapie)? Opmerkelijk genoeg toont onderzoek aan dat mensen gelukkiger en gezonder zijn wanneer ze hun leven delen met een partner. Met de deskundigheid van onze register-relatietherapeuten in ‘t Gooi is er een grote kans dat jullie relatie het wel redt en zelf veel beter wordt. Tijdens de relatietherapie kan echter blijken dat het voor jullie beiden beter is om aparte wegen in te slaan. In zo’n moeilijke periode kunnen onze relatietherapeuten jullie ook goed bijstaan. Aarzel niet om contact op te nemen met RelatietherapieWijzer ‘t Gooi voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ook als je nog twijfelt. Misschien kunnen wij je twijfels wegnemen en blijkt dit uiteindelijk de beste beslissing die je ooit hebt genomen.

Relatietherapeut in Hilversum en 't Gooi

Weer gelukkig in je relatie met RelatietherapieWijzer ‘t Gooi

Zou je graag weer leven in je relatie willen blazen? Wil je er weer zijn voor je partner en je partner als bondgenoot zien in het creëren van een vervullend leven, met genoeg ruimte voor individuele groei? Wil je een fijne relatie vrij van spanning en stress? Neem dan een levensveranderende beslissing. Kies voor je relatie, kies voor relatietherapie in ‘t Gooi bij onze deskundige relatietherapeuten. Aarzel niet om contact op te nemen met Mariëtte Huibrechtse, via Whatsapp (bovenin) of het formulier hieronder.

"*" geeft vereiste velden aan

Meer over relatietherapie
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.