Online relatietherapie

Relatietherapie gewoon vanuit jullie huis of vakantieadres

Online relatietherapie gewoon vanuit je huis of vakantieadres

Bij RelatietherapieWijzer kun je snel en gemakkelijk online relatietherapie volgen. Onze online relatietherapeuten zijn geregistreerde professionals en helpen koppels bij uiteenlopende problematieken in de relatie. Ook als je alleen hulp wilt (dus zonder je partner erbij) kan online relatietherapie een goede optie zijn. Je kunt namelijk op elk moment dat het je uitkomt en op elke plek waar je je bevindt in contact komen met de online relatietherapeut. We maken gebruik van moderne technologie waardoor we hoogwaardige relatietherapie toegankelijk, comfortabel en effectief kunnen aanbieden. Je vindt op deze pagina de volgende informatie:

We werken deze pagina wekelijks bij. Wil je reageren of wil je contact? Mail ons.

Wat is online relatietherapie?

Online relatietherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het verbeteren van romantische relaties en het oplossen van interpersoonlijke conflicten via het internet. Deze moderne benadering van relatietherapie maakt gebruik van digitale communicatiemiddelen zoals videobellen, telefoongesprekken en chatberichten, waardoor jullie toegang krijgen tot therapeutische ondersteuning voor jullie relatie waar en wanneer jullie dit nodig hebben. Online relatietherapie is ideaal als jullie geografische of logistieke beperkingen ondervinden; het is een flexibele manier om aan je relatie te werken.

Waarom online relatietherapie?

De voordelen van online relatietherapie betreffen vooral de flexibiliteit en het gemak om vanuit je huis of op een andere locatie (je vakantieadres) relatietherapie te volgen. Daarnaast zorgt de online omgeving er ook voor dat je je in een discrete en veilige omgeving bevindt, waardoor je je misschien gemakkelijker kunt openstellen. Online relatietherapie is bewezen effectief in het aanpakken van diverse relationele problemen en ondersteunt vele koppels bij het verbeteren van hun communicatie, het oplossen van conflicten en het verdiepen van hun emotionele verbinding.

Verschillen online met traditionele relatietherapie

Hoewel traditionele face-to-face relatietherapie al lang wordt beschouwd als de standaard, biedt online relatietherapie unieke voordelen die bijzonder geschikt kunnen zijn voor jullie drukke leven.

 • Online relatietherapie is toegankelijker

Online sessies relatietherapie kunnen vrijwel overal worden bijgewoond, zolang er een internetverbinding beschikbaar is. Dit is ideaal als je wat verder weg van een relatietherapeut woont of moeite hebt met het vinden van tijd voor reguliere afspraken.

 • Online relatietherapie is flexibeler

Afspraken kunnen gemakkelijker worden gepland rond werk en persoonlijke verplichtingen. Dit vermindert stress en maakt deelname aan relatietherapie gemakkelijker.

 • Online relatietherapie biedt meer privacy

Je kunt je meer op je gemak voelen in je eigen omgeving.Dit kan je helpen om je open te stellen en meer authentieke gesprekken te voeren.

Voordelen van online relatietherapie

 • Kostenbesparing: Online relatietherapie kan schelen in de kosten, aangezien je geen reiskosten hebt en onze relatietherapeuten vaak wat lagere tarieven kunnen aanbieden.
 • Consistentie: Doordat je eenvoudig toegang kunt krijgen tot de sessies komt het minder vaak voor dat sessies worden afgelast of uitgeteld. Dit versterkt de effectiviteit van de therapie.

Online relatietherapie is niet voor elk paar geschikt. Het is belangrijk dat jullie beiden je comfortabel voelen bij het gebruik van digitale tools en open staan voor het delen van hun gedachten en gevoelens via een beeldscherm.

Hoe werkt online relatietherapie?

Online relatietherapie gebruikt moderne communicatietechnologie om therapeutische sessies op afstand te faciliteren. Het doel is om hetzelfde niveau van interactie en verbinding te bieden als bij persoonlijke sessies, maar dan via een digitaal platform. Zo werkt het.

Stap 1: Aanmelden en gratis adviesgesprek

 • Eerste contact: Je vult een online formulier in of je neemt telefonisch contact op met Mariëtte Huibrechtse om je interesse kenbaar te maken.
 • Adviesgesprek: Je krijgt een telefonisch intakegesprek waarbij onze relatietherapeut jullie behoeften inventariseert en mogelijke doelen voor de online relatietherapie opstelt. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Stap 2: Technologische setup voor online relatietherapie

 • Platformkeuze: Onze relatietherapeut stelt een beveiligd platform voor dat gebruikt zal worden voor de online sessies relatietherapie. Vaak gaat dit via Zoom, een beveiligd videoplatform.
 • Technische voorbereiding: Jullie krijgen instructies over hoe je de technologie moeten instellen en gebruiken, inclusief tips voor het creëren van een geschikte en privé ruimte voor de online sessies.

Stap 3: Start van online relatietherapie

 • Regelmatige sessies: Sessies worden op regelmatige tijden gehouden, waarbij de frequentie afhangt van jullie specifieke behoeften. Meestal een keer per week. Later in de relatietherapie een keer per twee weken.
 • Communicatiekanalen: Naast videobellen kan de relatietherapeut ook gebruik maken van e-mail, chat of Whatsapp om met jullie te communiceren, afhankelijk van wat het beste werkt.

Stap 4: Voortdurende ondersteuning en evaluatie

 • Voortgangsbewaking: De relatietherapeut evalueert regelmatig jullie voortgang en past de online relatietherapie aan op basis van de veranderende dynamiek en jullie behoeften.
 • Aanvullende hulpmiddelen: Vaak worden extra middelen aangeboden, zoals werkbladen, leesmateriaal en oefeningen die jullie tussen de sessies door kunnen doen.

Stap 5: Afronding en nazorg na online relatietherapie

 • Evaluatie van online relatietherapie: Aan het einde van een online relatietherapie traject wordt een laatste evaluatie gemaakt om de algehele effectiviteit en jullie tevredenheid te beoordelen.
 • Nazorg opties: Afhankelijk van jullie behoefte kan verdere ondersteuning of periodieke ‘check-in’ sessies worden aangeboden om de verbeteringen in jullie relatie te behouden en/of jullie relatie nog sterker te maken.
Relatietherapeut in Hilversum en 't Gooi

Onze online relatietherapeuten

RelatietherapieWijzer heeft door het hele land fijne en goed opgeleide relatietherapeuten. Voor online relatietherapie hebben we een sterk team van drie relatietherapeuten die online relatietherapie combineren met relatietherapie in een traditionele setting.

Online relatietherapie bij Mariëtte Huibrechtse

Mariëtte is geregistreerd relatietherapeut en supervisor bij de opleidingen tot relatietherapeut en ACT & psychosociaal therapeut van StressWise Academy. Zij is initiatiefnemer van RelatietherapieWijzer. Mariëtte heeft haar praktijk in Hilversum, waar ze koppels uit het hele Gooi en omstreken ontvangt. Ze heeft veel ervaring in het geven van online relatietherapie.

Tarieven (online) relatietherapie

 • Adviesgesprek: gratis
 • Relatietherapie Hilversum (Bothalaan 1): €75 pp/sessie van 75 minuten
 • Online relatietherapie: €60 pp/sessie van 60 minuten

Online relatietherapie bij Harrie Kolsteeg

Harrie is relatietherapeut en psycholoog. Hij is tevens de oprichter van het Relatietherapeuten Register Nederland en directeur van StressWise psychologen en LeefstijlBeter.nl. Harrie geeft niet alleen relatietherapie; hij schrijft er ook over. Lees hier zijn columns.

Tarieven (online) relatietherapie

 • Adviesgesprek: gratis
 • Relatietherapie Naarden Bussum (Gooimeer 1): €100 pp/sessie van 75 minuten
 • Online relatietherapie: €80 pp/sessie van 60 minuten

Relatietherapie bij Mariëtte Huibrechtse

Mariëtte is geregistreerd relatietherapeut en supervisor bij de opleidingen tot relatietherapeut en ACT & Psychosociaal therapeut van StressWise Academy. Zij is initiatiefnemer van RelatietherapieWijzer. Mariëtte heeft haar praktijk in Hilversum en heeft veel ervaring in het geven van online relatietherapie.

Tarieven (online) relatietherapie

 • Adviesgesprek: gratis
 • Relatietherapie Hilversum (Bothalaan 1): €75 pp/sessie van 75 minuten
 • Online relatietherapie: €60 pp/sessie van 60 minuten

Online relatietherapie gewoon vanuit je huis of vakantieadres

We werken wekelijks aan deze pagina voor online relatietherapie. Wil je je aanmelden ov heb je vragen? Neem dan contact op via het formulier of bel rechtstreeks met Mariëtte Huibrechtse. We zijn je graag van dienst!

Vind een goede, moderne relatietherapeut
Start in 4 eenvoudige stappen met relatietherapie bij een geregistreerde therapeut
 1. 1
  Stuur een Whatsapp bericht, bel of vul het formulier in

  Kies onderaan de website hoe je contact met ons wilt opnemen.

 2. 2
  Mariëtte neemt binnen 2 werkdagen contact met je op

  Je krijgt van haar deskundig relatieadvies, als je hulp wilt plant ze direct een afspraak voor je in.

 3. 3
  Als je relatietherapie overweegt volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek

  Je onderzoekt of relatietherapie jullie kan helpen en op welke wijze en hoeveel sessies er nodig zijn.

 4. 4
  Je start met relatietherapie

  Je plant samen met de relatietherapeut de sessies in.

Online relatie cursus
Onze missie

RelatietherapieWijzer wil een wegwijzer zijn in de ondoorzichtige wereld van relatietherapie. De bij ons aangesloten relatietherapeuten zijn post-HBO en academisch opgeleide professionals die werken vanuit wetenschappelijk bewezen methodieken. Zij onderschrijven de Beroepscode voor Relatietherapeuten. Hierdoor weet je zeker dat je via RelatietherapieWijzer een deskundige professional in de arm neemt. Neem vrijblijvend contact met ons op als je relatietherapie overweegt.

Blog