Wat kost relatietherapie?

De kosten van relatietherapie kunnen variëren, afhankelijk van bijvoorbeeld het uurtarief van de relatietherapeut. Tips om de kosten laag te houden.

De kosten van relatietherapie kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de locatie, ervaring van de therapeut, duur en frequentie van de sessies en de therapeutische benadering. Hieronder geven we je enkele gangbare kostenoverwegingen met betrekking tot relatietherapie.

Uurtarief relatietherapeut

Veel therapeuten hanteren een uurtarief voor hun diensten. Dit tarief kan variëren, afhankelijk van de therapeut en de regio. Gemiddeld liggen de kosten voor relatietherapie tussen de 80 en 150 euro per sessie.

Duur en frequentie van relatietherapiesessies

Relatietherapiesessies duren meestal 60 tot 90 minuten. De frequentie van de sessies kan variëren, afhankelijk van de behoeften en afspraken tussen jullie en de relatietherapeut. In het begin kan het wekelijks zijn, na verloop van tijd kan dit minder frequent worden.

Relatietherapie en zorgverzekering

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor relatietherapie, afhankelijk van het type verzekering en de dekking. Het is raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de mogelijke vergoedingen voor relatietherapie.

Sliding scale

Sommige therapeuten hanteren een “sliding scale” (glijdende schaal), waarbij de kosten worden aangepast op basis van jullie inkomen. Dit kan relatietherapie toegankelijker maken als je te maken hebt met een beperkter budget.

Korting op online relatietherapie

Bij RelatietherapieWijzer wordt online relatietherapie altijd deels vergoed.

Investeer in je relatie én je gezondheid

Het is heel belangrijk om te beseffen dat de kosten voor relatietherapie een investering zijn in de gezondheid en het welzijn van jullie relatie. Het kan waardevol zijn om de kosten af te wegen tegen de mogelijke voordelen en positieve impact op jullie relatie.

Het is ook de moeite waard om te informeren naar eventuele betalingsregelingen of pakketdeals die relatietherapeuten mogelijk aanbieden. Het is belangrijk om openlijk te praten over de kosten en financiële mogelijkheden met de relatietherapeut, zodat je samen kunt werken aan een passende regeling, indien nodig.

Zoek in onze relatietherapie kennisbank

In onze kennisbank vind je veel informatie over relatietherapie en over hoe je effectief aan je relatieproblemen kunt werken. Stel je vraag in onze kennisbank of zoek op categorie. Ga naar het overzicht.